Hvem kan modstå sådan en stykke? |
Tilbage til denne brownie. Den er "fudgy" og "chewy", som en rigtig brownie, efter min mening, skal være. Så er den fyldt med store chokoladestykker og overhældt med kondenseret mælk, hvilket gør, at den får en karamelliseret top - guf!
Og så er den "desværre" lidt for nem at lave ;-)
Karamelliseret brownie
Til 12-14 stk
90 g smør
90 g mørk chokolade
1,5 æg
1,5 dl rørsukker
3/4 dl hvedemel
3/4 dl kakao
en lille 1/2 tsk salt
Lidt under en halv dåse kondenseret mælk (ca 180-200 g)
50 g mørk chokolade
Så nemt er det:
Start med at hakke chokoladen groft. Smelt smør og chokolade over vandbad.
Den nemmeste måde at dele et æg i 2, er at hælde det ned i en lille skål, piske det med en gaffel og bruge halvdelen. Pisk æg og sukker til det bliver en luftig æggesnaps. Vend chokoladesmørret lidt ad gangen i æggesnapsen. Kom salt ned i og sigt mel og kakao i. Vend det godt rundt.
Hæld dejen i en form. Jeg brugte en aflangt form (ca 10x25 cm) beklædt med bagepapir. Hak den mørke chokolade groft og drys det ud over kagen. Fordel også den kondenserede mælk udover kagen - jeg synes, det var nemmest med en ske.
Bag den i ca. 40 minutter ved 170 grader. Skru lidt ned, hvis karamellen bliver for mørk.
Lad den køle af, og kom den i køleskabet i et par timer (dette kan sagtens undlades, jeg synes bare, at den var bedst kold).
Anna <3
Omg, omg, OMG! Den kage ser jo for vild ud :D
SvarSletDen er så vild og mega god Julie, tak! :D
SletÅh jeg sidder og savler lidt lige nu - den ser jo uforskammet god ud!
SvarSletMange tak Sofie! Den er virkelig også god! :D
Slet